Retspsykiatriske patienter skubber andre ud

Retspsykiatriske patienter fylder så meget i Region Midtjylland, at de nu får deres egen afdeling. En afdeling, der egentlig er optaget.

Retspsykiatriske patienter fylder mere og mere i psykiatrien i Region Midtjylland. Det går blandt andet ud over patienter på en psykiatrisk afdeling på Søndersøparken i Viborg.

- Det, synes jeg ikke, er godt. Der bor mange på afdelingen, fortæller Bente Vittrup, der er mor til Erik, som lige nu bor på afdelingen.

Den psykiatriske afdeling er egentlig forbeholdt patienter under 40 år med depresion, skizofreni eller psykose, men på grund af et stigende antal patienter fra retspsykiatrien er det slut efter sommerferien.

- Vi har haft for mange retspsykiatriske patienter indlagt på alment psykiatriske afdelinger. Det er en belastning for patienter og personale, der skal være dér. Derfor samler vi dem på en samlet, ekstra afdeling, siger Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland.

Afdelingen bliver lavet om, fordi der ifølge loven skal være plads til de retspsykiatriske patienter. De flytter ind på afdelingen til september.

02:15 Luk video

02:04 Luk video