René tog imod Gødstrups første patient: - Jeg har glædet mig som en lille dreng til juleaften

Med det nye sygehus følger ny teknologi, og det skulle radiograferne tirsdag teste på den allerførste patienter.

På supersygehuset i Gødstrup står der stadig lifter, der kan stadig ses lidt savsmuld på nogle afdelinger, og vinduerne er i gang med at blive vasket. 

Men alligevel kunne røntgenafdelingen på sygehuset tirsdag byde velkommen til de allerførste patienter, efter der blev taget det første spadestik i 2012.

- Det er jo en stor dag, når der kommer patienter til. Det er en milepæl, og det er derfor, vi fejrer det, fortæller Rikke Nielsen, der er overradiograf på Gødstrup Sygehus.

Derfor kunne den allerførste patient, Ulla Bjørn, træde ind på en lille rød løber til røntgenafdelingen, og se flag til ære for hendes ankomst.

- Det var meget sjovt. Det var jeg slet ikke klar over, at jeg var den første, så det var meget spændende, siger Ulla Bjørn, der skulle scannes i en CT-scanner.

Røntgenafdelingen tog imod i alt tre patienter tirsdag.

Ulla Bjørns bihuler blev det første, som det nye udstyr på Gødstrup Sygehus skulle scanne.
Ulla Bjørns bihuler blev det første, som det nye udstyr på Gødstrup Sygehus skulle scanne.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST


Der skal trænes hele ugen

Grunden til, at personalet på Gødstrup allerede tirsdag kunne byde velkommen til de første patienter, var, at med et supersygehus følger der supernyt udstyr.

CT-scanneren, som blev brugt på de første patienter, kommer med en teknologi, som radiograferne i Midtjylland ikke har brugt før. Derfor er leverandøren af scanneren i Gødstrup hele ugen for at lære radiograferne at bruge den.

quoteVi har set teknologien udvikle sig gennem årene, og vi har bare ventet siden 2017.

René Sørensen, radiograf, Gødstrup Sygehus

Der kunne sygehuset slå to fluer med et smæk ved at invitere patienter, der skulle have haft scanningen i Herning eller Holstebro til Gødstrup, for at træne med den nye teknologi. Det er der god grund til, for den nye scanner er en væsentlig opgradering.

- Vi har set teknologien udvikle sig gennem årene, og vi har bare ventet siden 2017 på, at vi skulle herud og prøve de nye scannere. Det er meget bedre billedkvalitet, og vi får et større diagnostisk omfang, end vi har haft før. Det er en væsentlig opgradering, og det er fedt for os alle sammen, fortæller radiografen René Sørensen.

Derfor var glæden også stor, da radiografen kunne teste maskinen for første gang.

- Jeg har glædet mig som en lille dreng til juleaften, siden vi begyndte på indflytningen, og vi så de nye scannere, så det er rigtig dejligt.

Hospitalet indvies officielt i august. I september og oktober bliver patienterne flyttet fra Herning og Holstebro til Gødstrup.