Regionsrådsvalget: Venstre-spids beskyldes for urent trav

Politisk modstander er vred og skuffet over udspil fra Carsten Kissmeyer

Carsten Kissmeyer beskyldes for at udbrede "falske" historier i forbindelse med valgkampen frem mod regionsrådsvalget 21. november.

Venstres Carsten Kissmeyer bliver nu beskyldt for at føre en unfair kampagne frem mod regionsrådsvalget. I et facebook-opslag slår han på tromme for at bevare akutlægehelikopteren, så man trygt kan bosætte sig i yderområderne.

Et opslag, der har fået over 1100 likes og masser af kommentarer. Men det er slet ikke på tale at nedlægge helikopterordningen, lyder det fra en vred og skuffet Anders Kühnau, der er næstformand i regionsrådet.

Ude i hampen

- Det er helt ude i hampen, at Carsten Kissmeyer på den måde spiller på folks følelser. Det minder om det, vi har set den seneste tid i USA, hvor der plantes "falske" historier, som kun har et formål, nemlig at gøre folk utrygge og fiske stemmer, siger en oprørt næstformand.

Anders Kühnau er socialdemokratisk spidskandidat til valget 21. november i Region Midtjylland, og han mener, Carsten Kiismeyer med sit Facebook-opslag har ramt et foreløbigt lavpunkt i valgkampen.

- Jeg er skuffet over, at en politiker med Kissmeyers erfaring kan synke så lavt. Han indikerer, at der er planer om at lukke ordningen, og det har på intet tidspunkt været drøftet. Tværtimod er der planer om at udvide ordningen med flere helikoptere og bedre landingspladser, siger Anders Kühnau.     

Den nuværende næstformand indrømmer dog gerne, at det er lykkedes for han udfordrer til formandsposten, at få skudt valgkampen godt og grundigt i gang.

Stigende bekymring

Selv glider Carsten Kissmeyer af på kritkkken. Han siger, at facebook-opslaget er udtryk for en stigende bekymring blandt borgerne i forhold til besparelser på akutberedskabet.

- Lige præcis akutberedskabet og akuthelikopteren er noget af det, der spiller en helt afgørende rolle for accepten af den sygehusstruktur der er lavet i regionen, siger Carsten Kissmeyer.

Derfor mener Venstres spidskandidat til regionsrådsvalget det er utryghedsskabende for borgerne, når der kommer spareforslag, som går specifikt på akutberedskabet.

- Med opslaget vil vi gerne sende et klart signal om, at vi ønsker et akutberedskab der virker. Inklusive helikopteren, siger Carsten Kissmeyer til TV MIDTVEST.