Regionsrådsformand om sygehussag: Kritikken er langt hen ad vejen skudt ved siden af

Statsrevisorerne kritiserer, at supersygehusene kan blive dårligere end ventet trods milliardtilskud.

Der er ikke ordentligt styr på, om supersygehusene lever op til det, som var forventet, da staten valgte at poste omkring 25 milliarder kroner i opførelsen af dem, skriver Rigsrevisionen, mens Statsrevisorerne udtaler kritikken.

Efter at staten gav tilsagn om pengene, så har regionerne lavet en stribe ændringer, og de ændringer er der ifølge Statsrevisorernes kritik ikke styr på, om gør sygehusene dårligere i sidste ende.

Men det er en forfejlet kritik, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau.

- Jeg er sikker på, at hvis statsrevisorerne havde været med mig rundt på Aarhus Universitetshospital og Akutcentret i Viborg, så ville de med selvsyn kunne se, at det ikke passer. For vi har nogle meget velfungerende hospitaler i dag. Så de arbejder med en anden virkelighed, end den der er i virkeligheden. For den er altså god, siger han og fortsætter:

- Det er en kæmpe succeshistorie, så jeg synes, at kritikken langt hen ad vejen er skudt ved siden af.

quoteJeg vil selvfølgelig ikke garantere noget, før sygehuset er oppe at stå, og vi kan se, at patienterne og personalet rent faktisk er glade for det

Anders Kühnau, regionsrådsformand, Region Midtjylland

Gødstrup

Et af de omtalte sygehusbyggerier er det i Gødstrup ved Herning.

Kan du så garantere, at sygehuset i Gødstrup kan løfte de opgaver, som det oprindeligt var tiltænkt?

- Jeg vil selvfølgelig ikke garantere noget, før sygehuset er oppe at stå, og vi kan se, at patienterne og personalet rent faktisk er glade for det. Men jeg kan sige på baggrund af de ting, vi har etableret færdigt, det gælder Aarhus Universitetshospital og Akutcentret i Viborg, at det er tilfredsstillende rammer, vi har fået der. Og jeg forventer faktisk det samme med sygehuset i Gødstrup. Jeg har ikke grund til at tro andet.

Rigsrevisionens undersøgelse viser, at der er gennemført "mindst 300" ændringer i byggeplanerne, siden aftalen blev indgået. Og 168 af disse er fra sparekataloger.

Rigsrevisionen er en uafhængig institution under Folketinget. Statsrevisorerne består af politikere, der kan udtale kritik.

Se hele interviewet med Kühnau her.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.