Regionsrådsformand beklager: Koncerndirektør skulle ikke have inddraget sygeplejekonflikt i opslag på Facebook

Anders Kühnau beklager og kalder det en fejl, at Ole Thomsen fremstod politisk i et opslag på Facebook, hvor han inddrog sygeplejestrejken.

Fredag lavede Region Midtjylland et opslag på Facebook, hvor koncerndirektør Ole Thomsen blandt andet brugte sygeplejekonflikten i sin opfordring til at udvise forståelse over for de pressede hospitaler.

Og det skulle han ikke have gjort, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til TV MIDTVEST.

- Jeg vil gerne beklage det, der er sket. Jeg har ikke selv haft indflydelse på den kommunikation. Jeg er ikke blevet inddraget i den forbindelse. Jeg synes, det var en fejl, at man inddrog konflikten i det opslag.

- Det er noget, man på egen hånd har gjort, og det er en fejl.

I skrivende stund er opslaget kommenteret og delt flere hundrede gange. Det er faldet mange for brystet. Også kredsformand Anja Laursen fra Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland er utilfreds med ordlyden.

- Jeg synes, det er en meget, meget uheldig udmelding, der godt kan tolkes som om, at det er sygeplejerskernes ansvar, at der nu er de enormt lange ventelister, siger hun.

Venstres spidskandidat til det forestående regionsrådsvalg, Anders G. Christensen, har kritiseret Kühnau for at lade det ske i første omgang.

Beklager misforståelse i nyt opslag

I kølvandet på de mange reaktioner beklager koncerndirektøren i et nyt opslag, at han har givet folk det indtryk, at han gav sygeplejerskerne skylden for, at hospitalerne er pressede.

- Det var ikke min intention at placere skyld. Der er mange årsager til den situation, vi står i, lød det.