Regionerne: Nu skal netværket i Region Midt fungere

Samarbejdet kniber stadig i Region Midt, Syddanmark og hovedstaden, mener Anne V. Kristensen, der formand for regional udvikling.

I 2017 skal det være slut med, at der er dele af Danmark, der ikke er dækket af mobil- og bredbåndnetværk med højhastighedsforbindelser. Det mener Danske Regioner - som får opbakning fra Teleindustrien.

- Nu skal det være slut med dårlige undskyldninger! Vi skal i mål med at levere de løsninger, der sikrer vækst og udvikling i hele Danmark, siger Anne V. Kristensen, der er formand for Danske Regioners udvalg for regional udvikling og næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

quoteNu skal det være slut med dårlige undskyldninger!

Anne V. Kristensen, formand, regional udvikling, Danske Regioner

Ifølge Anne V. Kristensen har både Region Nordjylland og Region Sjælland lavet en fælles plan for, hvordan etablering af mobil og bredbåndsnetværk smidiggøres.

- I de sidste tre regioner - Midtjylland, Syddanmark og Hovedstaden - kniber det med det samarbejde, der kan give forbrugerne, hvad de har behov for, siger Anne V. Kristensen.

I telebranchen ser man god grund til at investere kræfter i bedre mobil- og bredbåndsnetværk.

– Telebranchen investerer hver år 6 milliarder kroner i bedre bredbånd og mobildækning i Danmark. Hvis vi har fokus på at sikre, at vi når længst muligt for disse penge, så vil det have enorm effekt og forbedre tilgængeligheden mange steder, fortæller Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.