Region søgte hjælp på Facebook: Stine og 1700 andre sprang straks til

På bare 24 timer har hundredvis af mennesker meldt sig frivilligt til at hjælpe, hvis sundhedsvæsenet ikke kan følge med.

I går aftes opdagede Stine Bonde fra Bryrup ved Silkeborg tilfældigvis et opslag på Facebook, som fangede hendes opmærksomhed.

quoteJeg synes, vi generelt har et ansvar overfor hinanden som mennesker

Stine Bonde, sygeplejerskestuderende, Bryrup

“Corona-assistance søges” stod der, og afsenderen var Region Midtjylland, der ledte efter personer med sundhedsfaglig baggrund, der kunne træde til i forbindelse med coronavirussen.

Da Stine Bonde har 14 års erfaring som social- og sundhedsassistent og tilmed er sygeplejeskestuderende, skrev hun sig straks op til den nye jobbank.

- Jeg synes, vi generelt har et ansvar overfor hinanden som mennesker. Og nu er jeg sundhedsfagligt uddannet og har arbejdet som social- og sundhedsassistent i 14 år, så med min baggrund synes jeg også, jeg har et ansvar for at byde ind, hvis sundhedssektoren bliver presset, slår hun fast.

Populært opslag

Stine Bonde er lang fra den eneste, der har skrevet sig op. På under 24 timer har Region Midtjylland hørt fra mere end 1700 personer.

- Det er fantastisk og viser samfundssind fra vores medborgere, at de vil bringe deres kompetencer til rådighed. Det er jeg meget taknemmelig over, siger Anders Kühnau, der er regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Region Midtjylland har lavet jobbanken, fordi regionen får brug for flere hænder på sygehusene, hvis der kommer det forventede antal smittede.

- Vi leder efter nogen, der er pensioneret, ledig eller på anden måde har mulighed for at bidrage til den indsats i forhold til de coronasmittede, der vil komme i Danmark og vores region, siger Anders Kühnau.