Region-næstformand til kommuner: Vi er fælles om det her

Region Midtjyllands næstformand, Anders Kühnau, fastholder, at kommunerne skal medfinansiere 3.220 kvinders undersøgelser efter lægesjusk.

Skive og Viborg Kommune vil ikke betale den ekstraregning, de mener, det er, at 3.220 kvinder skal undersøges igen efter mistanke om lægesjusk. Men den præmis køber Region Midtjylland ikke.

 - Der sker jo fejl - både hos os og kommunerne - og hvis vi skal begynde at kaste aben over til hinanden hver gang, der sker en fejl, og begynde at finde regninger frem og sige, at dem vil vi ikke betale, så kan vi aldrig komme videre med det sammenhængende sundhedsvæsen, forklarer Anders Kühnau (A), der er næstformand i Region Midtjylland.

De kvinder, der skal genundersøges, går regelmæssigt til kontrol ifølge næstformanden. Derfor er der snarere tale om en fremskynding af fremtidige undersøgelser.

- Det, der i realiteten sker her, er, at vi fremskynder nogle undersøgelser, som vi alligevel skulle have foretaget. Det der med at betale to gange, synes jeg ikke rigtigt, er et argument, der holder. Jeg synes i øvrigt, det er rigtig ærgerligt, at kommunerne begynder på den slags kassetænkning. Det havde jeg helst været foruden, siger han.

Det er særligt kommunerne, Viborg, Skive og Silkeborg, der her i landsdelen skal medfinansiere de nye undersøgelser. 68 procent af de 3.220 kvinder kommer nemlig fra disse tre kommuner.