Region Midtjylland udbyder ambulancetjeneste: Anders Kühnau vil have mest muligt ud af skattekronerne

Udbuddet skal sikre, at Regionmidtjylland har marked med sund konkurrence. Bios har tidligere forsøgt sig med ambulancekørsel i Danmark. Dengang i Region Syddanmark.

I Region Midtjylland skal der fremadrettet være konkurrence om, at få lov til at hente dem der skulle være så uheldige at komme til skade.

quoteAlle firmaer der er kvalificerede, skal have lov til at byde på opgaven.

Anders Kühnau, formand, Region Midtjylland, Soc. Dem,

Region Midtjylland har valgt at sætte ambulancetjenesten i udbud, og udbuddet er vigtigt, fordi der mangler konkurrence på markedet.

- Jeg tænker, at alle firmaer der er kvalificerede, skal have lov til at byde på opgaven. Om det er Bios, Falck eller et helt tredje selskab, er ikke det afgørende. Det afgørende er, at de er kvalificerede til opgaven, og at de kan levere et ordentligt tilbud til en ordentlig pris, så vi får mest muligt for skattekronerne, siger Anders Kühnau, der er formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

Bios har tidligere forsøgt sig på det danske marked. Det var i Region Syddanmark, men her blev de presset ud af Falck, der udnyttede deres monopol. Udbuddet fra Region Midtjylland skal altså også være med til at teste, om markedet er velfungerende.

Sund konkurrence

Sidste gang Bios forsøgte sig i Danmark, blev det til en af de største sager om konkurrencelov der har været i landet.

- Jeg tror alle, inklusive Falck har lært af den sag, og jeg tror, man har en helt anden tilgang til, hvordan man skal operere på markedet. Så jeg tror ikke, at vi får den samme situation, men vi er selvfølgelig opmærksomme, siger Anders Kühnau.

Det udviklede sig til en stor sag da Bios sidst var i Danmark. De vandt i første omgang udbuddet i Syd- og Sønderjylland, og var faktisk en halv milliard billigere end Falck over en 10-årig periode.

Falck havde i mere end 90 år stået for ambulancedriften i området, og de havde monopol i Danmark. De førte over længere tid en smædekampagne imod Bios der til slut resulterede i, at Region Syddanmark erklærede selskabet konkurs.

Bios havde dengang rod i deres regnskaber, så ingen af parterne i sagen, var helt fine i kanten, men om de kan løfte opgaven, kan kun tiden vise.

Indtil videre er der blot tale om et udbud, og så vil Regionen forholder sig til de tilbud der kommer. Den nuværende kontrakt om ambulancetjenesten udløber i 2021.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.