Region Midtjylland tilfreds med selvmordsindsats

Region Midtjylland har to klinikker for selvmordsforebyggelse. Én i Herning, én i Risskov. Et fælles tilbud, der både kan hjælpe børn og voksne.

Region Midtjylland har et fælles selvmordsforebyggende tilbud. Én klinik i Herning og én i Risskov. Her skal personalet hjælpe og forstå både børn og voksne, der indimellem kommer med vidt forskellige problemer.

- Medarbejderne er med i et fælles netværk. Vi inspirerer hinanden til, hvordan vi når de her patienter bedst. Så de er opkvalificeret efter, hvem patienten er, siger Lisbeth Frølund Davis, der er afdelingssygeplejerske på Klinik for Selvmordsforebyggelse i Herning.

Budget på 5,4 millioner

I modsætning til Region Syddanmark, der både har et tilbud i Børne- og Ungdomspsykiatri og Voksenpsykiatri, lægger Region Midtjylland hele budgettet på 5,4 millioner i én kurv - det fælles tilbud.

- For et par år siden fik vi en satspulje målrettet børn og unge, og den er blevet gjort permanent, fortæller Lisbeth Frølund Davis.

Søndag satte TV MIDTVEST fokus på selvmord blandt børn og unge, hvor regionernes behandlingstilbud blandt andet blev sammenlignet. Se indslaget her.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.