Region Midtjylland i dyb krise

Økonomien er så anstrengt, at de borgerlige frygter, at regionen bliver sat under administration. Bent Hansen siger, at frygten er ubegrundet.

Region Midtjylland har flere gange i sin korte levetid været i økonomisk uføre - men nu er situationen så alvorlig, at regionen ifølge de borgerlige partier risikerer er blive sat under administration.

En revisionsrapport fra KPMG konstaterer, at regionen risikerer at blive insolvent i andet halvår af 2010 - og det er der en reel risiko for, mener både Venstres Anne V. Kristensen og den konservative Poul Müller.

- Situationen er meget alvorlig. Vi risikerer at blive sat under administration, så Indenrigsministeriet skal tjekke vores økonomi. Vi skal så lave en handleplan, som ministeriet skal godkende, siger Anne V. Kristensen.

Bent Hansen: Kom i arbejdstøjet

Regionrådsformand Bent Hansen (A) erkender, at Regionen er presset - blandt andet fordi Region Midtjylland får et bloktilskud, der er 800 millioner kroner mindre end det, Region Syddanmark får.

Men han siger, at der bliver taget hånd om problemerne med flere spareplaner - og han afviser bestemt risikoen for at blive sat under administration.

 Om de borgerliges kritik siger han:

- Valgkampen er slut, og nu har vi hørt på deres retorik i et halvt år. Så jeg synes, at de skal  komme i arbejdstøjet i stedet for at stå og hyle på sidelinien.

Interview med Anne V. Kristensen (V):

Interview med regionrådsformand Bent Hansen (A):