Region Midtjylland har lagt budget for 2021: Nyt psykiatrihospital bygges i Viborg

Region Midtjylland havde i år flere penge mellem hænderne, da der skulle lægges budget for 2021, og det har kastet et nyt psykiatrihospital i Viborg af sig.

Viborg får et nyt psykiatrisk hospital. Det er regionsrådspolitikerne tirsdag eftermiddag blevet enige om. 

quoteDet har været en fornøjelse for en gangs skyld at kunne dele ud til nogen, der er værdigt trængende.

Lone Langballe (DF), regionsrådsmedlem

Det nye psykiatriske hospital i Viborg er en del af budgetforliget, som politikerne i Region Midtjylland i dag har forhandlet færdig. Samtlige 41 regionsrådsmedlemmer står bag den nye budgetaftale, og sjældent har smilene været så store og så brede efter en færdiglagt budget.

- Jeg er meget tilfreds. Det har jo været noget nemmere, end det plejer at lægge det her budget. Der har været rigtig gode midler i år, og det gør det ikke sværere, når man sætter sig til bordet, siger Lone Langballe (DF).

Efter talrige år med sparepakker og borgerprotester er det blevet lidt nemmere at være politiker i Region Midtjylland, da de til en sjældenhed i år kunne dele flere penge ud, end de plejer. Det hænger blandt andet sammen med at regionen de sidste to år har fået flere penge i økonomiaftalen med regeringen.

- Det er en rigtig god oplevelse, for i min tid som politiker har jeg oplevet mange sparerunder, og det har været rigtig svært at få til at hænge sammen, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau (A).

Flere penge til dem, der har brug for det

For andet år i træk er der en reel vækst med flere nye penge til opgaverne på hospitaler og i psykiatri. Faktisk var der 174 millioner mere for regionsrådet at dele ud. Det var nok til det, som Region Midtjylland havde prioriteret.

- Samlet set er vi egentlig godt tilpas med det, der er kommet. De ting, som vi havde meldt ud på forhånd at ville prioritere, dem har vi stort set fået tilgodeset, fortæller Carsten Kissmeyer (V), der er 2. næstformand i Region Midtjylland.

Noget af det, man har fundet penge til er blandt andet det nye psykiatriske hospital i Viborg, som kommer til at koste 550 mio kroner. Allerede i løbet af efteråret er der sat penge af til, at forundersøgelserne kan gå i gang. De nuværende bygninger i Søndersøparken er nedslidte og utidssvarende. Derfor skal der bygges nyt i et område langs søen ved siden af det gamle hospital. Det nye hospital ventes at stå færdig om seks til syv år. 

I regionsrådet er glade for, at de kan sætte penge af til dem, der virkelig har brug for det.

- Det har været en fornøjelse for en gangs skyld at kunne dele ud til nogen, der er værdigt trængende, siger Lone Langballe.

Budgettet bliver formelt vedtaget på regionsrådets møde den 23. september.

Samtlige 41 regionsrådsmedlemmer står bag den nye budgetaftale.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.