Region Midtjylland frifinder Bent Hansen for inhabilitet

Regionsformand Bent Hansen var ikke inhabil, da regionen udbød psykiatrisk center, mener regionens jurister.

Region Midtjyllands jurister afviser, at regionen og regionsformand Bent Hansen (S) var inhabile, da de valgte pensionsselskabet PKA til at bygge et nyt psykiatrisk hospital ved Skejby nord for Aarhus.

Sådan lyder det i en redegørelse til Statsforvaltningen:

- At der meget enkelt sagt ikke er noget at komme efter. At der ikke er noget at kritisere i vores sagsbehandling, siger juridisk chef Poul Carstensen fra Region Midtjylland ifølge DR P4 Østjylland.

Dobbeltrolle i byggeri

Bent Hansen kom i søgelyset for sin dobbeltrolle i byggeriet. Han er såvel formand for Region Midtjylland som bestyrelsesformand i PKA.

Da PKA var med til at vinde udbuddet af et psykiatrisk center i Skejby, blev der sat spørgsmålstegn ved Bent Hansens to kasketter.

Regionens juridiske chef, Poul Carstensen, påpeger, at Bent Hansen ikke var inhabil, før PKA vandt udbuddet. 

Da PKA vandt, kontaktede regionen statens advokat, Kammeradvokaten. Regionen ville vide, hvordan den skulle reagere på Bent Hansen dobbeltrolle. 

- Det notat, vi fik fra Kammeradvokaten, har vi fulgt til punkt og prikke, siger Poul Carstensen. Han venter, at sagen er slut.

- Umiddelbart vurderer vi, at sagen slutter med, at Statsforvaltningen tager vores udtalelse til efterretning, siger han til DR P4 Østjylland.

Carl Holst også frifundet

For nylig blev Region Syddanmarks tidligere regionsformand Carl Holst (V) også frifundet for inhabilitet ved et sygehusbyggeri i regionen.

Det konkluderede Region Syddanmark i en udtalelse til Statsforvaltningen.

Regionen sendte i 2013 en kontrakt på 934 millioner kroner for et nyt psykiatrisk hospital i Vejle i privat udbud.

Vinderen af udbuddet var et konsortium med pensionsselskabet PKA. Dengang var Carl Holst formand for Region Syddanmark og sad i PKA's bestyrelse.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.