Region Midtjylland går som første region med i Landdistrikternes Fællesråd

Per 1. januar har Region Midtjylland sluttet sig til Landdistrikternes Fællesråd.

Region Midtjylland har som den første af regionerne meldt sig ind i Landdiskriternes Fællesråd.

Det skete fra og med den 1. januar, og dermed har Regionen altså taget et stort første skridt.

- Regionsrådet har vedtaget en ambitiøs regional udviklingsstrategi, der fokuserer på muligheden for at leve et godt liv i hele regionen. Det gælder både i de større byer og i landdistrikterne, hvor regionen har en række muligheder for at understøtte bæredygtig udvikling, sige Jørgen Nørby (V), der er formand for Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at gøre sammen det med de mange aktører, der allerede er i gang, fortsætter han.

Det er ikke kun regionen, der glæder sig til det nyanlagte samarbejde. Også Landdistrikternes Fællesråds formanden er glad for Region Midtjyllands tiltag.

- Hver gang vi får et nyt medlem, manifesterer Landdistrikternes Fællesråd sin position som den centrale og overordnede aktør, der kæmper for at sikre et land i bedre balance. For første gang har en region meldt sig ind under fanerne, og det er jeg rigtig glad for og stolt over, siger Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.

Region Midtjylland repræsenterer næsten 1,3 millioner danskere, og er dermed landets andenstørste region. 

Landdistrikternes Fællesråd er Danmarks overordnede landdistriktsorganisation, og de indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.