Region Midtjylland åbner tre nye teststeder og tester endnu flere

Myndighederne åbner yderligere teststeder i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner og øger antallet af testtider markant.

Alle i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommuner skal testes for coronavirus.

Sådan lyder anbefalingen fra sundhedsmyndighederne. Derfor åbner der nu tre nye teststeder i kommunerne, ligesom flere af de tidligere teststeder udvides.

Testkapaciteten udvides tirsdag 24. november disse steder:

Baggrunden for at alle borgere i kommunerne skal testes er, at der i de to kommuner er fundet flere personer smittet med virus, som kan føres tilbage til mink.

Betydeligt flere test

Der bor ca. 114.000 mennesker i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommune, og Region Midtjylland er nu i gang med at lave en plan for test af borgerne. Der bliver tale om en gradvis øgning af antallet af test i takt med, at regionen i løbet af ugen får tildelt flere test fra de nationale myndigheder.

- Sidst på ugen er det forventningen, at vi kan afsætte ca. 7000 test om dagen til borgerne i de to kommuner, siger direktør Per Sabro Nielsen fra Region Midtjyllands Præhospital i en pressemeddelelse.

Der skal bestilles tid, for at få en test for at undgå lang kø på teststederne. Det kan bestilles på www.coronaprover.dk.

Regionen planlægger i øvrigt at øge testkapaciteten i både Lemvig og Struer.