Region Midt skal spare på strømmen

De næste tre år skal Region Midtjylland for alvor spare på strømmen.

Region Midtjylland skal på strømafvænning. Helt præcist skal Region Midtjylland inden 2012 have sat forbruget ned med det, der svarer til strømforbruget i 450 husstande.

- Sådan en målrettet nedtrapning af strømforbruget kommer til at koste nogle penge i første omgang - men så vidt jeg kan se, er de hurtigt tjent ind igen. Samtidig kan vi glæde os over at bidrage væsentlig mindre til CO2-udledningen. Der taler vi om en varig nedskæring på cirka 2.200 tons om året, når alle besparelser er gennemført i 2012, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Region Midtjylland har forpligtet sig til energibesparelserne ved at indgå en "kurveknækkeraftale" med Elsparefonden, hvor formålet er helt simpelt: Forbruget skal ned.

- De seneste 10 år er energiforbruget i den offentlige sektor steget med en til halvanden procent om året. Men de seneste tal viser, at kurven nu endelig knækker nedad, og den udvikling er Region Midtjylland med til at støtte. En del af forklaringen er, at det er lykkedes at bringe energibesparelser fra teknikerniveau op på topledelsesniveau rundt omkring i landet, siger Anders Hjorth Jensen fra Elsparefonden.

I første omgang vil Elsparefondens konsulent gennemgå regionens bygninger med fokus på "de sædvanlige mistænkte" strømslugere - dem, som der normalt ligger en gevinst i at udskifte eller styre bedre. Det kan eksempelvis være ventilationsanlæg og køleanlæg til it-udstyr.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.