Region Midt om problemer med vaccine-booking: - Vi kan ikke gøre så meget

Selv om borgerne bliver opfordret til at fremrykke vaccinationstiderne, har de svært ved at finde ledige tider. Ifølge Region Midtjylland skal man væbne sig med tålmodighed.

Fremryk din vaccinationstid – der masser af ledige tider at få. Sådan lød meldingen fra Region Midtjylland i sidste uge.

Men booking-systemet fungerer sådan, at man først skal afbestille sin nuværende tid, før man kan booke en ny. Og når man gør det, så er beskeden ofte, at der udsolgt af de ledige tider.

Det er der mange, der i dag kritiserer på TV MIDTVESTs Facebookside. Der er dog ikke så meget at gøre ved det, lyder det nu fra Region Midtjylland.

- Vores IT-systemer kan ikke følge med, og derfor kan vi ikke gøre så meget andet lige nu end at opfordre folk til at bruge telefon-supporten i stedet for, siger koncerndirektør Anders Kjærulff.

Sundhedsstyrelsen vil gerne have, at borgere nu får andet stik mod Covid-19 tidligere, og det har lagt systemerne ned.

- Jeg kan godt forstå, at man synes, det er irriterende. Vi har sat ti folk på opgaven i dag, og vi holder løbende øje med, hvordan det går, og om det stabiliserer sig. Systemet kan ikke justeres her og nu, så der kommer til at gå noget tid. Derfor er man beklageligvis nødt til at væbne sig med tålmodighed, siger koncerndirektøren.

Undrer sig over systemet

Philip Vivet fra Herning er en af de mange danskere, der på opfordring fra sundhedsmyndighederne har forsøgt at få sin anden vaccine tidligere, end han oprindeligt var booket til.

- Jeg har undret mig meget over, at man har lavet et system, hvor det ikke er nemmere at ændre sin tid uden først at skulle satse og miste den tid, man har fået.

Alligevel satsede han og afbestilte sin vaccinetid i håb om at komme til tidligere.

- I første omgang kunne jeg kun få en tid, der var dårligere, men efter nogle dage har jeg nu fået en tid i næste uge, som passer fint. Men jeg prøvede sådan set på at hjælpe regionen nu, når de skrev, at der var en masse vacciner, som skulle bruges i den her uge.

Ifølge sundhedsmyndighederne bør man blive vaccineret igen senest 42 dage efter første stik.

Tema

Coronavirus