Region går nye veje for at skaffe læger

På grund af lægemangel giver Region Midtjylland nu private aktører mulighed for at drive tre lægeklinikker.

Var det noget med at drive en lægeklinik i Lemvig, Balling eller Sunds?

Sådan lyder tilbuddet lige nu til private aktører fra Region Midtjylland.

- Vi så helst, at de praktiserende læger selv kunne opfylde lægebehovet i hele regionen, så vi ikke var nødt til at sætte dette ekstraordinære tiltag i værk, siger regionrådsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse (S) og fortsætter:

- Derfor giver vi også de praktiserende læger forrang, hvis de har lyst til at byde ind på klinikkerne på helt almindelige vilkår. Men da vi er forpligtede til at sikre lægedækning for alle borgere i hele regionen, og da lovgivningen nu giver os mulighed for at sende opgaven i udbud, så bliver vi nødt til at afprøve den mulighed.

Det er tre steder i regionen, at lægeklinikker nu kommer i offentligt udbud. Det er i Lemvig, Balling i Vestsalling og Sunds.

Samme kvalitet

Selvom det muligvis ikke er en praktiserende læge, som sidder på en af klinikkerne i fremtiden, skal borgerne ikke frygte for kvaliteten.

- Vi sikrer os selvfølgelig, at patienterne får behandling af samme kvalitet, uanset om lægeklinikken bliver drevet af en privat aktør med ansatte læger eller af en privatpraktiserende læge på helt traditionel vis, siger Bent Hansen (S).

Læger og private aktører kan byde på opgaven indtil den 4. november.

Der er samlet set tilknyttet 7000 patienter til klinikkerne.

I Region Nordjylland driver Falck allerede klinikker i Hurup og Thisted.