Reagerer på ny forsinkelse i Gødstrup: Stopper samarbejde med totalrådgiver

Hospitalsenheden Vest håber nu, at det nye sygehus kan tage imod de første patienter inden sommeren 2021.

Gødstrup
Foto: TV MIDTVEST (arkiv)

Region Midtjylland tager nu konsekvensen af endnu en forsinkelse af storsygehuset i Gødstrup.

I en pressemeddelese oplyser Hospitalsenheden Vest, at byggeriet af det nye sygehus gøres færdigt uden det firma, der har fungeret som totalrådgiver på første etape, CuraVita. 

- Ændringen i byggeorganisationen sker ud fra et behov for at få større tydelighed og en mere effektiv varetagelse af opgaverne i byggeorganisationen. Samtidigt har der også været et hensyn til økonomien i den resterende og afsluttende del af byggeprojektet, skriver hospitalsenheden i en pressemeddelelse.

Det afbrudte samarbejde med  totalrådgiveren kommer efter, at regionen i begyndelsen af juni måtte erkende, at tidsplanen for byggeriet i Gødstrup endnu engang blev overskredet. 

- Jeg er både ærgerlig og forbløffet over, at vi er kommet hertil. Jeg har svært ved at forstå, at tidsplaner ikke overholdes som forudsat. Den måde at arbejde på er stærkt utilfredsstillende, lød det dengang fra hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Ønsker færre aktører

Det har ikke været muligt at træffe Poul Michaelsen for en kommentar, men projektdirektør på byggeriet, Carsten Kronborg, afviser over for tvmidtvest.dk, at der er tale om en fyring af CuraVita. Han siger, at man i stedet har valgt ikke at forlænge aftalen med firmaet ud fra et ønske om at effektivisere processen.

- For at få en mere effektiv og trimmet organisation har vi ønsket at samle opgaverne på færre aktører, siger han.

Hospitalsenheden Vest har i stedet indgået en aftale med ingeniørfirmaet Rambøll, som i forvejen er inde over byggeriet. Dermed vil flere opgaver med være samlet ét sted.

Carsten Kronborg siger, at man nu stiler efter, at det nye hospital kan tage imod de første patienter inden sommeren 2021. Om målet er realistisk, vil vise sig i løbet af efteråret.