Personale i gang med at planlægge flytning til Gødstrup

Det er et kæmpe arbejde at flytte sygehusene i Holstebro og Herning til Gødstrup. Så planlægningen er 33 flyttekoordinatorer i samarbejde med et canadisk flyttefirma allerede godt i gang med.

Regionshospitalet i Gødstrup er fortsat bare en byggeplads. Alligevel er den spæde flytning af sygehusene i Holstebro og Herning godt i gang.

- Det er selvfølgelig ude i fremtiden, men med alle de opgaver, der kommer, så er det bestemt ikke langt ude i fremtiden. Før vi får set os om, er tiden gået, siger flyttekoordinator Monica Thybo Cavazzi fra Anæstesiologisk afdeling.

Den egentlige flytning begynder for alvor om to år. Og det kræver en omfattende planlægning at flytte inventar, personale og ikke mindst patienter.

- Lige nu sidder vi og arbejder med vores flyttelister. Og der er flyttelister, som viser alle rummene i Gødstrup. Vi skal sådan fuldstændig lavpraktisk ind og se, om der er de borde, stole og apparater, der skal være, fortæller flyttekoordinator Kirsten Holm Isager-Nielsen.

Sådan ser en flytteliste ud over Gødstrup. Det giver flyttekoordinatorerne overblik, når flytningen skal planlægges.
Sådan ser en flytteliste ud over Gødstrup. Det giver flyttekoordinatorerne overblik, når flytningen skal planlægges.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Selve planlægningen af flytningen skal være færdig med udgangen af 2019.

- Det er en kæmpe opgave at flytte to hospitaler til ét. Det er aldrig set før. Så vi har fået vores sag for, uddyber Kirsten Holm Isager-Nielsen.

I alt er der 33 flyttekoordinatorer fordelt på sygehusene i Holstebro og Herning.

Canadisk firma står for selve flytningen

Det er det canadiske firma, Health Care Relocations, der tager sig af det praktiske i forhold til at flytte udstyr og patienter. Det har virksomheden gjort 500 gange før verden over. Dermed ikke sagt, at flytningen til Gødstrup bliver en smal sag.

- Det er naturligvis en udfordring at flytte to hospitaler samtidigt. Men også afstanden. Der er ret stor afstand mellem de nuværende hospitaler og det nye. Især når man ser på Holstebro. Det bliver en stor udfordring, når det gælder transporten. Især når det gælder transport af patienterne. Det vil vi have klaret på samme dag. Så der får vi helt sikkert nogle logistiske udfordringer, siger Patrick Moriarty fra Health Care Relocations.

Svarer til at flytte 1.000 familier

Ud over udstyr skal 3.600 medarbejder også flyttes. Og to arbejdsplads' kulturer skal blive til én.

- Det svarer til at flytte 1.000 familier og gøre det samtidigt med, at de har gæster på besøg og huset skal fungere. Så flytter vi det ud, og dagen efter skal det faktisk fungere for dem igen. Det er sådan meget forsimplet. Her har vi bare meget teknisk udstyr, vi skal have flyttet også, fortæller Jacob Pedersen, som er projektleder ved Hospitalsenheden Vest.

Første del af flytningen skal foregå i efteråret 2020. Det bliver hospitalet i Holstebro, der flyttes først til Gødstrup. Et par uger efter kommer turen til hospitalet i Herning.

 

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.