Pendlere ikke bange for corona: Hvis det bliver farligt, kommer der vel et forbud

Offentlig transport er vigtigt for mange, og derfor vælger de at benytte det, selvom smitterisikoen er stor.

Pendlere skal tænke sig om, før de sætter sig i toget. Hos Middtraffik har de fra i dag valgt, at der ikke må medtages flere passagerer, end der er siddepladser, for at mindske risikoen for at blive smittet af COVID-19.

- Det er jo meget tydeligt, at der er en anden fornemmelse. Det var der i hvert fald i morgentoget. Folk var meget i tvivl om, hvorvidt man skulle sidde tættere, eller rykke sig fra hinanden. Fordi vi var så mange med toget, så var det nødvendigt, at vi sad ved siden af hinanden, fortæller Mette Schmidt, der er pendler mellem Aarhus og Herning.

Hun tager stadig toget fra Aarhus til sit studie i Herning, og det vil hun blive ved at gøre indtil der kommer et decideret forbud.

Forbuddet kommer

-Jeg synes ikke stemningen var meget anderledes, men man kunne godt mærke, at folk kiggede lidt hvis folk hostede, fortæller Mette Schmidt.

Selvom Mette Schmidt ikke synes at meget var andledes, så kan det godt være at hun fra nu af skal findes en anden løsning.

Statsminister, Mette Frederiksen, oplyser på et presse møde her til aften, at der vil være meget mindre offentlig transport. 

Nye coronaregler er tirsdag trådt i kraft. Det betød, at Camilla Sørensen fra Aulum kom for sent i skole.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Trafik.