Patientundersøgelse bekymrer i Region Midtjylland

Flere resultater i en undersøgelse af patienttilfredsheden i Region Midtjylland bekymrer regionsrådsformand Bent Hansen.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser på Akutområdet viser plads til forbedring på flere områder i Region Midtjylland.

Regionen har tidligere ligget i top i lignende undersøgelser, men denne gang er der resultater, der bekymrer regionsrådsformand Bent Hansen.

- Især bekymrer det mig, at 33 procent af patienterne oplever, at de ikke får deres behov for smertelindring dækket. Det er ikke godt nok, siger han.

1375 midtjyske patienter har deltaget i undersøgelsen, der også viser utilfredshed med kommunikationen fra Region Midtjylland.

- Resultaterne afspejler, at vi har travlt. Men derfor er det ikke tilfredsstillende, at eksempelvis omkring 71 procent mener, at de ikke bliver informeret tilstrækkeligt om ventetid eller årsag, siger Bent Hansen.

De samme områder skaber også størst bekymring i Region Nordjylland. Her mener 60 % ikke, at det bliver informeret tilstrækkeligt om ventetiden, mens 46 % af patienterne ikke mener, at de får dækket deres behov for smertelindring tilstrækkeligt.

Ved at klikke her kan du finde alle resultaterne fra patientundersøgelsen i Region Midtjylland. Og i rapporten her kan du øverst finde resultaterne for Region Nordjylland.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.