Partifælle kritiserer Bent Hansen for spareplan i Holstebro

De ansatte og kommunen er kørt over i sagen om lukning af regionshuset i Holstebro, mener socialdemokrat.

Regionsrådsformand Bent Hansen møder nu hård kritik egne rækker i sagen om lukningen af regionshuset i Holstebro.

Region Midtjylland planlægger, at flytte 70 regionale arbejdspladser fra Holstebro til Aahus og Viborg, for dermed at spare et større millionbeløb på administrationen. En besparelse, der er faldet en af Bent Hansens partifæller i regionsrådet for brystet.

- Jeg føler, det her er gået voldsomt hurtigt, og at såvel Holstebro Kommune som de ansatte er blevet kørt over, siger Morten Flæng fra Vinderup.

Han er socialdemokratisk medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, og tidligere byrådsmedlem for partiet i Holstebro Kommune. 

Region i balance

- I den netop overståede valgkamp er der talt meget om en region i balance og bevarelse af arbejdspladser i blandt andet Holstebro. Så synes jeg det bliver en smule utroværdigt, hvis ikke vi som lokale politikere forsøger at komme med input til en anderledes proces, lyder det fra Morten Flæng.

Socialdemokraten peger blandt andet på, at de ansatte, der nu bliver berørt af lukningen, burde været blevet inddraget på et langt tidligere tidspunkt, sammen med kommunen.

- Jeg er ked af, at vi mister arbejdspladser i Holstebro. Det berører de ansatte, det berører familierne der bor her. Vi kæmper hårdt, i alle lokale sammenhænge, for at bevare jobs i den her del af Region Midtjylland, og det synes jeg også vi skal gøre i den her sag, lyder det fra socialdemokraten.

Kritikken fra partifællen bider ikke på regionsrådsformand Bent Hansen, der kalder det en bunden opgave at finde 12,5 millioner kroner i administrative besparelser på Region Midtjyllands budget.

Pengene skal findes

- Pengene skal findes, det har vi forpligtet os til. Og hvis man ikke vil kigge på strukturen og spare på nogle bygningsmæssige udgifter, så skal der afskediges flere af de administrativt ansatte i Region Midtjylland, konstaterer regionsrådsformanden.

Bent Hansen afviser, i samme forbindelse, partifællens kritik af processen, som Morten Flæng mener er gået for hurtigt.

- Det skal gå hurtigt! Når vi vedtager store besparelser i slutningen af september, som skal virke 1. januar, så skal vores direktion arbejde hurtigt med forslagene, så vi undgår at stå med et stort underskud i vores budgetter, siger Bent Hansen. 

Blandt de cirka 70 ansatte i det lukningstruede regionshus i Holstebro, er der også store frustrationer over spareplanerne. Derfor har de nu sendt et brev til samtlige 41 medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland.

- Det er fuldstændig tosset at flytte vores arbejdspladser til Aarhus eller Viborg, når vi kan sidde og lave vores arbejde her i Holstebro, siger Elly Poulsen, der er en af initiativtagerne til brevet.

Hun peger, sammen med de øvrige ansatte på vigtigheden af, at der bevares arbejdspladser i den vestlige del af regionen.

- Vestjylland har behov for at blive styrket. Samtidig er vores familier og relationer her, så hvorfor skal vi flyttes og bruge lang tid på landevejen for at komme på arbejde, lyder det fra Elly Poulsen.

Regionsformand Bent Hansen møder kritik i egne rækker for planerne om at lukke regionshuset i Holstebro

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.