Overvejer erstatning til patienter

Skal patienterne have kompensation, hvis behandlingen på sygehuset bliver aflyst?

Politikerne i Region Midtjylland overvejer, om patienterne skal have en kompensation, hvis sygehuset aflyser deres undersøgelse eller behandling.

Berlingske skriver, at det sker i forbindelse med, at regionen om kort tid laver et forsøgsprojekt med gebyrer til patienter, som bliver væk fra aftaler på hospitalet.

- Det er klart, at vi bliver nødt til at diskutere, om det også skal gå den anden vej, når vi nu indfører en gebyrordning for patienterne, siger fungerende formand for regionsrådet Bente Nielsen (SF) til avisen.

- Sygehusene skal smage deres egen medicin

Forsøget med at kræve gebyrer af patienterne skal køre på ernæringsenheden i Holstebro, ortopædkirurgisk afdeling i Viborg og radiologisk sektion i diagnotisk center i Silkeborg.

Man regner ifølge Berlingske med, at patienterne udebliver i fire procent af de ambulante behandlinger og en procent af planlagte operationer med indlæggelse.

De Konservatives sundhedsordfører Benedikte Kiær synes, at kompensation til patienterne er en god ide. Hun vil derfor bede sundhedsministeren undersøge, om sådan en ordning kræver en lovændring.

- Jeg synes, at hospitalerne skal smage deres egen medicin. Borgernes tid er ikke gratis, og der er mange, mange aflysninger, siger hun.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.