Overblik: Masser af nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland

Regeringen har præsenteret sit udspil til udflytningen af statslige arbejdspladser. Få et overblik over hvordan de fordeler sig her i landsdelen.

Pressemøde i Statsministeriet med Statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde. Her præsenterer de "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder". Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Regeringens udspil til 'bedre balance ll' bliver præsenteret i statsministeriet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Dagens udspil med titlen Bedre Balance II. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Det er som navnet "Bedre Balance II" fortæller ikke første gang, de to lancerer tiltag om udflytning. Her et billede fra april sidste år, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og innovationsminister Sophie Løhde gav interview om udflytning af statslige arbejdspladser. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

1 af 4

Ringkøbing og Holstebro er de helt store vindere i udflytningspuslespillet her i landsdelen med henholdsvis 171 og 122 nye arbejdspladser.

Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde netop præsenteret på et pressemøde i statsministeriet, hvor udspillet til ’Bedre Balance ll’ blev offentliggjort.

Læs også Stor glæde over nye uddannelser til landsdelen

- Det er en kompleks opgave at løse. Den vil skabe usikkerhed hos dem, der skal flytte arbejdsplads. Det er regeringen meget opmærksom på, siger Lars Løkke Rasmussen. 

- Vi har et ansvar for at få landet til at hænge sammen, og det ansvar har vi tænkt os at løfte.

I alt vil regeringen udflytte 4000 statslige arbejdspladser. Heraf kommer 1082 til Region Midtjylland, der også får to nye uddannelser til Holstebro og Skjern.

I Holstebro drejer det sig om diplomingeniøruddannelsen, mens man fremover vil kunne uddanne sig til markedsføringsøkonom i Skjern.

Overblik

Nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland

Livebloggen er afsluttet17. jan 2018 23:00

Sådan er fordelingen i Midt- og Vestjylland

Herunder kan du se, hvordan arbejdspladserne fordeler sig i Region Midtjylland.

Sådan fordeler udflytningen af de statslige arbejdspladser sig i Region Midtjylland. Thisted får 51 nye arbejdspladser i Gældsstyrelsen. Foto: Regeringen.dk