Overblik: Masser af nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland

Regeringen har præsenteret sit udspil til udflytningen af statslige arbejdspladser. Få et overblik over hvordan de fordeler sig her i landsdelen.

Ringkøbing og Holstebro er de helt store vindere i udflytningspuslespillet her i landsdelen med henholdsvis 171 og 122 nye arbejdspladser.

Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde netop præsenteret på et pressemøde i statsministeriet, hvor udspillet til ’Bedre Balance ll’ blev offentliggjort.

- Det er en kompleks opgave at løse. Den vil skabe usikkerhed hos dem, der skal flytte arbejdsplads. Det er regeringen meget opmærksom på, siger Lars Løkke Rasmussen. 

- Vi har et ansvar for at få landet til at hænge sammen, og det ansvar har vi tænkt os at løfte.

I alt vil regeringen udflytte 4000 statslige arbejdspladser. Heraf kommer 1082 til Region Midtjylland, der også får to nye uddannelser til Holstebro og Skjern.

I Holstebro drejer det sig om diplomingeniøruddannelsen, mens man fremover vil kunne uddanne sig til markedsføringsøkonom i Skjern.

liveblog

Nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland

Sådan er fordelingen i Midt- og Vestjylland

Herunder kan du se, hvordan arbejdspladserne fordeler sig i Region Midtjylland.

Sådan fordeler udflytningen af de statslige arbejdspladser sig i Region Midtjylland. Thisted får 51 nye arbejdspladser i Gældsstyrelsen.
Sådan fordeler udflytningen af de statslige arbejdspladser sig i Region Midtjylland. Thisted får 51 nye arbejdspladser i Gældsstyrelsen.
Foto: Regeringen.dk

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.