Økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner på plads

Danske Regioner fik ikke, hvad de kom efter men får ekstra midler til sundhedsområdet.

Der er indgået økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner om næste års budget. Aftalen faldt på plads sent torsdag aften, to måneder forsinket på grund af valg til Folketinget.

Danske Regioner gik til økonomiforhandlingerne med et ønske om at få tilført 2 mia. ekstra til dyr medicin og aktivitetsstigninger i 2016. Det samlede resultat er, at regionerne har fået ca. 1,5 mia. Kr, heraf lidt over 1 mia. kr. til medicin og øvrig sundhed

- Vi har ikke fået, hvad vi kom efter, men vi får nogenlunde dækket udgifterne på medicinområdet i 2016. Samtidig anerkender vi, at der i modsætning til andre velfærdsområder, er tilført ekstra midler til sundhedsområdet. Forhandlinger er det muliges kunst og vi fik i forhandlingerne trods alt hævet niveauet. Samtidig forventer vi, at der tilføres flere midler ved finanslovsforhandlingerne, udtaler Bent Hansen, formand for Danske Regioner i en pressemeddelelse.

En del af aftalen er endvidere, at der skal udarbejdes en plan for det sammenhængende sundhedsvæsen. Det er et godt initiativ, hvor Danske Regioner gerne vil tage et større ansvar for de samlede forløb.

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.