Ønsker mere konkurrence - regionen vil selv køre flere ambulancer

Fra næste år vil Region Midtjylland selv stå for driften af 21 ud af 69 ambulancer - og alle akutlægebiler.

Politikerne i Region Midtjylland ønsker mere konkurrence på ambulanceområdet og har derfor besluttet, at regionen i fremtiden selv skal stå for driften af endnu flere ambulanceberedskaber.

Regionen besluttede allerede sidste år selv at stå for driften af tre ambulancer, og på mødet onsdag blev et stort flertal i regionsrådet enige om endnu et skridt i den retning. 

Fra starten af 2021 overtager Region Midtjylland driften af yderligere 18 ambulancer og fem akutlægebiler. Dermed vil regionen selv drive alle 10 akutlægebiler og 21 af 69 ambulancer.

- Vi er faktisk meget tilfredse med samarbejdet med vores nuværende private leverandører, men vi mener konkurrencen på ambulanceområdet er for lille. Ved at gøre det tydeligt, at Region Midtjylland også selv kan køre ambulancer, håber vi at øge konkurrencen og sikre, at fremtidens ambulancer kører længst muligt på skattekronerne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

De resterende 48 ambulancer bliver sammen med den liggende/hvilende patienttransport sendt i offentligt udbud. 

Beslutningen skulle ikke få betydning for patienterne. Region Midtjylland understreger, at der ikke bliver ændret på kravene til responstider og servicemål.

De fleste af de ambulancer, som regionen overtager til næste år, kører i Aarhus-området.

Liberal Alliances Jacob Rixen stemte imod beslutningen. 

Til kamp mod monopolet - interview med Anders Kühnau.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.