Ny rapport spår stor mangel på sygeplejersker og pædagoger

Politikerne vil nu undersøge, om der kan skrues op for antallet af studerende på flere uddannelser.

Kommuner og regioner kan i fremtiden få meget svært at ved at skaffe sygeplejersker nok. (arkivfoto). Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

De 19 kommuner i Region Midtjylland kan sammen med regionen i fremtiden få store problemer med at skaffe den rigtige arbejdskraft på en lang række vigtige områder. 

Det drejer sig blandt andet om sygeplejersker, jordemødre, pædagoger og social- og sundhedsassistenter, viser en ny rapport fra Cowi. 

Og politikerne er opmærksomme på, at det kræver en stor indsats for at holde for eksempel sygehusene og hjemmeplejen kørende med en acceptabel bemanding.

- I fremtiden bliver der flere ældre borgere, og så betyder det rigtigt meget, at vi og kommunerne har det sundhedspersonale, vi skal bruge. Rapporten viser klart, at vi skal bruge mange flere medarbejdere. Det vidste vi godt i forvejen, men det betyder formentlig også, at vi skal uddanne flere end i dag, siger formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau til TV MIDTVEST.

Cowi har undersøgt fremtidsudsigterne inden for 15 faggrupper, og inddelt dem i tre kategorier med henholdsvis stor risiko eller risiko for mangel på arbejdskraft samt risiko for overskud af ansatte.

Sådan er udsigterne inden for de 15 faggrupper, som Cowi har undersøgt.  Foto: Region Midtjylland