Naturbrande hærger landsdelen

Tørke, varme og høst giver travlhed hos brandfolkene. Tirsdag har de ind til videre rykket ud otte gange

Den seneste uges tid har været travl for Brand og Redning. Tirsdag var særlig travl. På nuværende tidspunkt har der været otte brande i det midt- og vestjyske.

Lige nu arbejder Brand og Redning i Holstebro på at slukke en markbrand ved Lindholtvej i Holstebro, hvor en mejetærsker var i gang med at høste.

- Der er ild i temmelig meget korn lige nu, siger vagthavende indsatsleder fra Brand og Redning Holstebro til tvmidtvest.dk.

Travle brandfolk

Brand og Redning i Herning har nu rykket ud til fire forskellige alarmer.

Mest omfattende var en markbrand ved Vardevej nær Sdr. Felding, hvor omkring halvanden hektar mark brændte væk. Branden opstod i en mejetærsker i gang med at høste ved 12.30-tiden.

Mens brandfolkene var i gang med at slukke markbranden, kom endnu et opkald. Flammerne havde fået fat i et større område i en skov vest for Ørnhøj. Branden er under kontrol.

Kort tid efter kom endnu en alarm - denne gang fra udkanten af Aulum. Her blev 1000 kvadratmeter mark brændt af ved Rørkjærvej. Brandfolkene frygtede en overgang, at branden ville brede sig, men den er nu slukket.

Tidligere på dagen gik der også ild i et elskab på Ommosevej vest for Simmelkær.

Også Brand og Redning i Ringkøbing har rykket ud til en enkelt brand. Her gik der ild i 100 kvadratmeter mark ved Nygårdsvej i Videbæk, fordi en mejetærsker slog gnister.

Opfordrer til forsigtighed

Efter en lang og varm sommer er det tørt i naturen. Det regn, der har været, er faldet meget lokalt, så man kan ikke regne med, det er nok til at dæmpe den tørke, der er i naturen, oplyser Finn Lau Nielsen, vagthavende indsatsleder ved Brand og Redning Herning.

- Man skal fare med lempe og forsigtighed, og vi opfordrer til, at man er forsigtig i naturen. Man skal lade være med at smide cigaretskodder ud af bilen, være opmærksom på glasskår, som også kan medvirke til glasbrand, og almindelig forsigtighed med åben ild, siger Finn Lau Nielsen.