Midtjyske installatører: Svært at skaffe faglærte

19 procent af de midtjyske installationsvirksomheder har forgæves forsøgt at skaffe arbejdskraft i april måned. Dermed er kampen på faglærte sat ind.

Hele 19 procent af de midtjyske installationsvirksomheder har forgæves forsøgt at rekruttere arbejdskraft i april måned. Ifølge brancheforeningen TEKNIQ er det de første tegn på, at der bliver stadig større behov for faglærte i takt med, at der atter kommer gang i økonomien.

Ifølge en ny undersøgelse fra brancheforeningen TEKNIQ har 19 procent af de midtjyske installationsvirksomheder i april måned i år forgæves forsøgt at rekruttere arbejdskraft. Dermed fortsætter tendensen fra de tidligere år, hvor det siden 2010 gradvist er blevet sværere for branchen at skaffe de nødvendige medarbejdere.

- Det er naturligvis meget positivt, at der igen er begyndt at komme gang i hjulene i Midtjylland, hvor installatørerne generelt melder om stigende aktivitet. Men det er bekymrende, at det tilsyneladende samtidig bliver stadigt sværere at rekruttere de nødvendige faglærte medarbejdere, siger Martin Schøler Rosborg, ROSBORG og formand for TEKNIQ-råd Midtjylland.

Til trods for Martin Schøler Rosborg bekymring, så kan den nuværende situation ifølge brancheforeningen på ingen måde sammenlignes med arbejdskraftmanglen tilbage i 2007/2008.

Undersøgelsen viser desuden, at installationsvirksomhederne har måttet enten sænke forventningerne til faglige kompetencer eller hæve lønnen for at få en ansættelse på plads. 

Andel af midtjyske installationsvirksomheder der har justeret arbejdsforholdene for at få ansættelsen på plads.
Andel af midtjyske installationsvirksomheder der har justeret arbejdsforholdene for at få ansættelsen på plads.

 

- Selvom installationsvirksomhederne i Region Midtjylland har formået at gøre sig så tilpas attraktive, at det især de senere år er lykkedes at trække en stor del af de dygtige medarbejdere tilbage til branchen igen, er det tydeligt, at der bliver behov for også fremadrettet at sikre en voksende strøm af nye dygtige faglærte, hvis den positive økonomiske udvikling ikke skal gå i stå, vurderer Martin Schøler Rosborg.

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.