Lovforslag om taxier skaber splid

I morgen vedtager Folketinget et lovforslag, der ændrer taxiloven. Det sker for at hjælpe trængte taxivognmænd i landdistrikterne.

- Årsagen til den omsiggribende taxidød i landdistrikterne skal findes i en ulige konkurrence fra de såkaldte EP-tilladelser (Erhvervsmæssig Personbefordring). Taxierne kan ikke konkurrere med EP-bilerne, der har betydeligt lavere omkostninger - og ingen forpligtelser til at køre ugen rundt, siger Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører (V).

Kommuner og regioner advarer

 - Prisen vil stige med 10 procent, hvis taxi får eneret til patientkørsel. Det vil koste de offentlige kasser op mod 380 millioner kroner, hvis Folketinget vedtager et forslag fra regeringen om at give taxivognmænd eneret på patientkørsel for kommuner og regioner med blandt andet handicappede og patienter i sundhedsvæsnet, advarer Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

Pihl fastholder støtte til landdistrikterne

 - Det er korrekt, at man ved ensidig satsning på EP-biler måske kunne få en lidt billigere offentlig servicekørsel. Men der er pris at betale for samfundet, specielt for landdistrikterne. Og den pris vil Venstre ikke betale, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Regeringen må kompensere

 - Ekstraregningen skal staten betale, mener de to organisationer. Det skal ske i form af kompensation på 162 millioner kroner til kommunerne og 100-120 millioner kroner til regionerne, mener Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.