Løsning på vej for lukningstruede busruter

Et forslag om at omdanne syv ruter til uddannelelsesruter ser ud til at få opbakning, og det kan redde en del af busruterne i Region Midtjylland.

Region Midtjylland skal spare 50 mio. kr. på de regionale busruter og har samtidig sat 10 mio. kr. af i en buffer. Men nu er et flertal blandt regionsrådspolitikerne klar til at bruge de 10 mio. kr. på at redde flere ruter. Det skriver TV2 Østjylland.

Det er et forslag fra Dansk Folkeparti om at omdanne i alt syv ruter til såkaldte uddannelsesruter, der ser ud til at få opbakning. Heriblandt flere ruter i Midtjylland.

- Vi vil gerne redde de familier i provinsen, der fortsat skal sende deres børn med bus til ungdomsuddannelser i byerne. Derfor giver vi tilskud til kommunerne, så de kan bevare nogle af de ruter, siger regionsrådsmedlem for DF, Steen Thomsen, til TV2 Østjylland.

Det er disse ruter, som regionspolitikerne ønsker at redde. De er udvalgt, fordi der er flest unge, som bruger netop dem. Foto: Region Midtjylland
Det er disse ruter, som regionspolitikerne ønsker at redde. De er udvalgt, fordi der er flest unge, som bruger netop dem. Foto: Region Midtjylland
Foto: Region Midtjylland

Løser ikke alle udfordringer

Helt konkret er regionen parat til at give penge til, at kommunerne kan fortsætte med uddannelsesruter med en afgang om morgenen og to om eftermiddagen. Skal ruterne drives resten af dagen, skal kommunernes selv finde pengene.

Her i landsdelen er der tale om rute 23 fra Holstebro til Struer, rute 130 fra Ikast til Simmelkær, rute 59 fra Aalestrup til Viborg og rute 75 fra Bjerringbro til Kjellerup.

- Jeg er helt med på, at det her ikke løser alle de udfordringer, der kan komme, hvis ruterne lukker. Men jeg har fået mange henvendelser fra frustrerede borgere med børn på uddannelser, som vi gerne vil hjælpe, siger Steen Thomsen.

I morgen skal DF’s forslag til debat på regionsrådsmødet i Region Midtjylland. Her ved Steen Thomsen, at Venstre og Socialdemokratiet vil bakke op.

- Og jeg er helt overbevist om, at de øvrige partier også bakker op. Ingen vil vel tale imod, at unge kan komme i skole, lyder det fra Steen Thomsen.

Tidligere på måneden sendte TV MIDTVEST det her indslag om, at Region Midtjylland vil skubbe flere busudgifter over på kommunerne. Men kommunerne har ikke råd.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Trafik.