Lægers ægtefæller i arbejde

Hospitalsenheden Vest og Jobcenter Holstebro har indgået en samarbejdsaftale, der skal skaffe ægtefæller til udenlandske læger hurtig hjælp til et job.

Lægers ægtefæller skal nu også ud på arbejdsmarkedet. Det mener Hospitalsenheden Vest og Jobcenter Holstebro, som nu har indgået en samarbejdsaftale. Aftalen går ud på at skaffe ægtefæller til læger, som rekrutteres fra udlandet, hurtig hjælp til et job på det lokale arbejdsmarked.

Erfaringerne viser nemlig, at det er af helt afgørende betydning, at ægtefællen også kommer i job, hvis man ønsker at fastholde den specialiserede arbejdskraft.

- Vi har brug for alle de specialister, vi kan få. Derfor er denne pakkeløsning med jobtilbud til medrejsende ægtefæller en gevinst for både os og den tilrejsende familie, siger chefsygeplejerske Ida Gøtke fra Hospitalsenheden Vest.

Indenfor de sidste to år er godt 15 medarbejdere fra Indien, Polen, Tyskland og det øvrige Europa, fortrinsvist speciallæger, blevet ansat ved et hospital i Hospitalsenheden Vest.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.