Lægefaglig direktør er tilfreds: 9000 har ladet sig teste

Torsdag eftermiddag havde små otte procent af indbyggerne i Ringkøbing-Skjern og Holstebro taget en coronatest.

Arbejdet med at teste samtlige indbyggere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner for coronavirus er kommet flot fra start.

Sådan lyder vurderingen fra lægefaglig direktør i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen.

Torsdag eftermiddag havde lidt over 9.000 af de i alt 115.000 indbyggere i de to kommuner ladet sig teste. Det svarer til små otte procent, og det er Per Sabro Nielsen godt tilfreds med.

- Jeg synes faktisk, at det er flot. Vi begyndte tirsdag, og tallet stiger løbende, siger han til TV MIDTVEST.

Den lægefaglige direktør forventer, at andelen af testede vil stige markant i løbet af weekenden. Regionen skruer kraftigt op for kapaciteten, så der både lørdag og søndag er reserveret 11.000 testtider i de to kommuner.

Sabro Nielsen har ikke noget succeskriterie for, hvor stor en del af befolkningen der skal lade sig teste, før han vil være tilfreds. Anbefalingen er stadig, at alle lader sig teste, og hvis alle testtider udnyttes, vil det kunne lade sig gøre i løbet af et par uger.

Det var fundet af flere smittede personer med tilknytning til minkfarme og pelserier, der fik regeringen til at anbefale massetest i de to kommuner, ligesom det tidligere skete i syv kommuner i Region Nordjylland - heriblandt Thisted og Vesthimmerland.

Regionen har nu i alt 13 test-steder i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner, så der skulle være gode muligheder for at finde en tid, der kan passe. Nogle steder kan man risikere noget ventetid - ifølge Per Sabro Nielsen opstår det blandt andet, fordi nogle vælger at komme i meget god tid. 

- Man skal komme lidt før den bookede tid, og man skal nok blive testet, selv om der er kø, når man ankommer, siger han.

For at blive testet skal man bestille tid på www.coronaprover.dk.

Oversigt over teststeder i Region Midtjylland
Oversigt over teststeder i Region Midtjylland
SE OGSÅ - indslag fra 22. november: Region Midtjylland gør klar til at teste 115.000 indbyggere.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.