Kühnau slår fast: Regionsrådsmedlemmer må ikke selv vælge, hvordan de vil rejse

Regionsrådsmedlemmerne kan ikke bare tage et tog i stedet for et fly. Det slår formand Anders Kühnau nu fast.

At Alternativets Rasmus Foged får lov til at tage toget i stedet for at flyve sammen med resten af udvalget er ikke ensbetydende med, at regionsrådsmedlemmer fremover frit kan vælge, hvordan de vil rejse på studieture. Det fastslår regionsrådsformand Anders Kühnau.

Ganske vist har regionsrådet godkendt, at politikerne selv må vælge rejseform, når Udvalget for Regional Udvikling i marts skal på studietur til Holland og Belgien. Det er sket på opfordring fra Alternativet, der af hensyn til klimaregnskabet vil have mulighed for at fravælge flyrejser.

Alternativets regionsrådsmedlem Rasmus Foged vil hellere rejse med tog, selv om det tager længere tid og også er cirka 2000 kroner dyrere - først og fremmest fordi det kræver en ekstra hotelovernatning.

Hver sag skal vurderes

Regionsrådsformand Anders Kühnau (Soc.dem.) siger, at der i dette tilfælde er givet lov til at vælge en alternativ rejseform, fordi prisforskellen på fly og tog ikke er særlig stor. Men det betyder ikke, at der bliver frit valg på kommende studieture.

- Der vil altid være en afvejning af forskellige hensyn. Der kan for eksempel også være nogle, der er bange for at flyve. Men hensynet rejseudgifterne vil altid veje tungt. Vi skal rejse så billigt som muligt, når vi rejser for skatteborgernes penge. Regionsrådsmedlemmerne kan ikke fremover bare vælge at rejse som de selv har lyst til. Det skal godkendes fra gang til gang, og jeg vil holde øje med, om udgifterne vokser, siger Anders Kühnau.

quoteRegionsrådsmedlemmerne kan ikke fremover bare vælge at rejse som de selv har lyst til. Det skal godkendes fra gang til gang, og jeg vil holde øje med, om udgifterne vokser.

Anders Kühnau, regionsrådsformand, Soc.dem.

Regionens forretningsudvalg skal næste år på studietur til Berlin, og her har politikerne besluttet at køre i bus i stedet for at flyve.

- Det er ikke så meget på grund af klimaet, men fordi busrejse er det billigste og går næsten lige så hurtigt som fly. I dette tilfælde er bussen den bedste og billigste løsning, siger Anders Kühnau.

Se indslaget fra i går: Alternativets Rasmus Foged vil af klimahensyn ikke flyve sammen med sine regionsrådskolleger på studietur.