Koncerndirektør om unødvendige amputationer: - Det er et forfærdeligt svigt

At miste sit ben unødvendigt må være et mareridt. Meget tyder på, at omkring 90 patienter i Region Midtjylland hvert år har oplevet netop det mareridt i virkeligheden.

5:18
Ole Thomsen, der er koncerndirektør i Region Midtjylland, anerkender, at han i sidste ende bærer ansvaret for, at tingene fungerer, som de skal. Her kan du se et interview med Ole Thomsen.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

90 patienter årligt kan have mistet benet unødvendigt i Region Midtjylland. Det viser en ekstern analyse.

Den amputationsforebyggende kirurgi er foregået for sent i behandlingsforløbet, hvilket tyder på, at mange kan have fået amputeret benet, selvom det kunne have været undgået.

- Der er ingen tvivl om, at når man ser på tallene, så er der noget i vejen. Og det tyder på, at cirka 90 for meget om året har fået amputeret deres ben, siger Ole Thomsen, der er koncerndirektør i regionen til TV MIDTVEST.

Regionen kan ikke sige med sikkerhed, hvor mange patienter der faktisk kunne have beholdt benet, før sagerne er analyseret enkeltvis.

Men skulle det være så galt, at 90 patienter hvert år er blevet kørestolsbundet uden grund, så er koncerndirektøren ikke i tvivl:

- Så er det er et forfærdeligt svigt i kvalitet i sundhedsvæsenet, siger Ole Thomsen.

Analysen er lavet på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg, som har behandlet alle afdelingens patienter. Den viser, at patienter, der lider af åreforkalkning eller udposninger på blodkarrene, ikke har fået behandling hurtigt nok.

Se interviewet med koncerndirektør Ole Thomsen i toppen af artiklen.