Kissmeyer skal i folketinget: Her er partifællernes reaktioner

Ikast-Brandes tidligere borgmester afløser Esben Lunde Larsen i Folketinget.

Det er en erfaren Venstre-mand, der indtager Esben Lunde Larsens plads i folketinget til oktober.

Venstres leder af den blå blok i regionsrådet i Region Midtjylland og tidligere borgmester i Ikast-Brande, Carsten Kissmeyer, har fået pladsen. Og han kan se frem til at blive godt modtaget.

- Jeg har store forventninger. Jeg er selvfølgelig ked af, at Esben stopper, men når han nu gør det, så er det en rigtig stærk person, vi får ind. Jeg har kendt Carsten i mange år, og han har været en rigtig dygtig borgmester og en velfærdssnedker. Altså en som interesserer sig for, hvordan får vi skatteborgernes penge bragt bedst i spil, så vi leverer god velfærd, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kristian Jensen er ikke bekymret for, at Carsten Kissmeyer nu skal håndtere to politiske poster samtidigt.

Den betragtning er finansminister Kristian Jensen helt enig i.

- Carsten er en meget klar politiker. Han er klar i mælet. Han kan også engang imellem dele vandene, fordi han siger tingene præcis som han mener dem. Men det synes jeg er meget forfriskende, og det gør også, man altid ved, hvor man har ham. Og så er han altid i godt humør, så derfor glæder jeg mig til, han kommer ind og bidrager i folketingsgruppen, siger han.

Dobbeltjob

Selvom Carsten Kissmeyer nu skal i folketinget, så fortsætter han sit arbejde i Region Midtjylland.

Det betragter regionsbestyrelsesformanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard ikke som et problem.

- Tværtimod ser jeg det som en stor fordel, at han kan koble de to ting sammen. Carsten er vant til at lægge en kæmpe arbejdsindsats for dagen, så jeg er sikker på, at det overhovedet ikke bliver et problem, forklarer han begejstret.

Se interviewet med Jens Nicolai Vejlgaard her.

Den observation er statsministeren enig i.

- Jeg ser det måske snarere som en styrke, at vi får en person ind, som har erfaring med opgaveløsning helt tæt på borgerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

 

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.