Kissmeyer i politisk debat: - Regionerne kan undværes

Venstres Carsten Kissmeyer er både regionsrådsmedlem og medlem af Folketinget. Spørgsmålet er om regionernes fremtid kan blive en udfordring for den erfarne politiker.

I sin åbningstale i Folketinget italesatte Statsministeren for en uge siden behovet for at ommøblere det danske sundhedsvæsen. Regeringen vil, at 21 sundhedsfællesskaber fremover skal bygge bro mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge. Alt for mange patienter mangler, ifølge Lars Løkke Rasmussen, sammenhæng i deres behandlingsforløb.

Manøvren kan betyde et farvel til regionerne. En tanke Carsten Kissmeyer ikke per automatik er tilhænger af. Venstremanden blev for nylig medlem af Folketinget. Sideløbende er han gruppeformand og dermed sit partis nummer et i Region Midtjylland.

- Regionerne har langt hen ad vejen leveret. Med undtagelse af måske Region Hovedstaden. Og derfor er jeg af den opfattelse, at vi skal passe meget på med 'one size fits all' – det er ikke sikkert, det er sådan det skal være, siger Carsten Kissmeyer.

Regioner skal ikke erstattes af københavner-kontor

Dermed taler venstremanden pænt om regionerne. Og især Region Midtjylland, hvor han selv virker politisk. De 21 sundhedsfællesskaber, som Lars Løkke Rasmussen lancerede i sin åbningstale, er umiddelbart Carsten Kissmeyers kop te.

- I Region Midtjylland har vi nogle sygehuse, der er dygtige til det ene. Nogle andre er dygtige til det andet. Det med sygehuse, det er en form for produktion. 90 procent af patienterne fejler jo det samme, som nogle andre patienter har fejlet, lyder det fra Carsten Kissmeyer.

Og nu har du været regionsrådsmedlem i trekvart år - kan regionerne undværes?

- Det er klart, regionerne kan undværes. Men jeg vil ikke erstatte dem med et kontor i København. Jeg tror, det er vigtigt, at man har nogle politikere, som er lidt længere væk - men som ikke bare er Christiansborg-politikere. Politikere, der kigger på, hvordan skal der se ud (i regionerne, red.). Vi er jo hele tiden i den situation, hvor vi skal overveje, hvor skal tingene være, siger Carsten Kissmeyer.

Men står du fast på, lige meget hvad Venstre på Christiansborg måtte mene, at Danmark er bedst tjent med at lade regionerne bestå?

- Det har jeg ikke sagt. Det jeg har sagt er, at jeg vil have en lokalpolitisk indflydelse, fastslår Carsten Kissmeyer.

Du kan se hele debatten om sundhed og regioner herunder i den nyeste udgave af det politiske magasin Krydsfelt, hvor Carsten Kissmeyer debatterer med Anders Kühnau (Soc.dem.), Karina Due (DF) og Leif Mikkelsen (LA).

 

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.