Kæmpe transfer: FC Midtjylland køber EM-målscorer

De danske mestre fra FC Midtjylland opruster voldsomt. Nu henter midtjyderne polsk EM-angriber.

20240626-002259-6-1920x1281we
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland har ikke frivilligt tænkt sig at afgive tronen i dansk fodbold. 

De danske mestre har allerede hentet en ung trio, der skal gøre midtjyderne endnu stærkere i den nye sæson. Og nu er der forstærkning til angrebet. FCM er ifølge TV MIDTVESTs og TV 2 Sports oplysninger klar til at præsentere den polske EM-angriber.

Adam Buksa gjorde sig bemærket ved EM ved at score i Polens første kamp mod Holland. Og angriberen, der fylder 28 år på fredag, har længe været i midtjydernes søgelys. 

Således var der sidste sommer også dialog imellem parterne, men da endte polakken med at blive lejet ud fra RC Lens til Antalyaspor i Tyrkiet. Her blev det til 16 scoringer i 33 kampe. Det er lykkedes FCM at lande angriberen efter lange og intense forhandlinger med Adam Buksa’s franske klub. 

FCM skal efter TV MIDTVESTs og TV 2 Sports oplysninger betale i omegnen af 30 millioner kroner for den polske spillers underskrift og snupper ham for snuden af bl.a. de tyrkiske klubber Besiktas og Trabzonspor.

Adam Buksa er en stor og fysisk stærk angriber, der qua sin alder og erfaring er tiltænkt en lederrolle på et ungt dansk mesterhold. I 2021 fik han debut på det polske landshold, hvor han i 17 kampe har scoret syv mål. Han har udover fransk og tyrkisk klubfodbold også spillet i USA.

Det er endnu uvist, hvornår midtjyderne offentliggør købet. Men Buksa når at komme i spil til FC Midtjyllands 3F Superliga-åbning ude mod AGF fredag i næste uge.

Hør Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVESTs sportskommentator, sætte ord på købet her: 

0:37