Iskold luft i regionrådsssalen

Fronterne i regionsrådet er trukket skarpere op end nogensinde før, mellem modstandere og tilhængere af sparekataloget.

Der er to - næsten lige store - blokke i Region Midt: Bent Hansen og hans støtter og oppositionen, som består af de borgerlige.

Aldrig før har de været mere uenige, end de er nu, hvor de står overfor at skulle stemme for eller imod et sparekatalog på 455 millioner kroner.

Kæmper imod uden alternativer

De  borgerlige mener ikke, at besparelserne holder, til gengæld er de overbeviste om, at regionen snart skal ud i en ny sparerunde. De er imidlertid ikke kommet med andre bud på, hvordan besparelserne kan skæres, men kæmper for at beholde sygehuset i Ringkøbing.

I dag skal der stemmes, på forhånd har de forskellige partier meldt deres standpunkt ud, og det ser ud som om at sparekataloget bliver kørt igennem med et snævert flertal på 22 stemmer ud af 41.

Heftig debat og iskold luft

Allerede tidligere på dagen var debatten i regionrådssalen heftig, fortæller Jan Ebbesen, TV/MIDT-VESTs reporter i Viborg.

- De borgerlige kom med nogle heftige angreb på Bent Hansen over måden, han har kørt forhandlingerne om sparekataloget på. Man kan roligt sige, at der er iskold luft i salen og det bliver spændende at se, hvordan de vil komme videre ovenpå det her, siger Jan Ebbesen.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.