Hver ottende 12-15-årige har påbegyndt coronavaccination

12-15-årige har siden midten af juli kunnet få tid til coronavaccination. Endnu er ingen færdigvaccineret.

Siden midten af juli har 12-15-årige kunnet bestille tid til coronavaccination.

Indtil videre er det 12,3 procent af målgruppen, der har påbegyndt vaccination mod coronavirus.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Tallene har regionen fået fra Statens Serum Institut (SSI). Tallene går frem til torsdag i sidste uge.

Alene i Region Midtjylland er i alt 56.536 børn på mellem 12 og 15 år inviteret til vaccination mod coronavirus. Foreløbig har 7897 fået først stik, mens 10.931 har booket tid til vaccination.

De 12-15-årige tilbydes ligesom i det officielle vaccinationsprogram vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna. Der skal gives to stik med vaccinerne for at få den størst mulige beskyttelse mod coronavirus.

De to stik skal gives med flere ugers mellemrum, og derfor er der heller ikke nogen af de 12-15-årige, som endnu er færdigvaccineret. Det bekræfter tallene fra SSI.

For de 12-15-årige gælder der særlige regler omkring vaccination. Børn under 15 år kan nemlig ikke selv give samtykke til vaccinationen.

Når de skal vaccineres, skal en forælder eller værge derfor ledsage barnet til vaccinationen.

På landsplan er der indtil videre færdigvaccineret næsten tre millioner borgere. Det svarer til 50,2 procent - eller mere end halvdelen - af befolkningen.

Samtidig har mere end fire millioner borgere eller 69,8 procent af befolkningen påbegyndt vaccination. Det viser de seneste tal på SSI's hjemmeside.

Tallene fra SSI's hjemmeside omfatter endnu ikke børn og unge fra 12 til 15 år.