Hver femte er stresset

Nye tal viser, at hver femte midt- og vestjyde er stresset. På Arla i Holstebro arbejder de på at bekæmpe stress-sygemeldingerne.

Hver femte borger i Region Midt- og Nordjylland har et højt stressniveau. Det viser Sundhedsstyrelsens seneste tal.

Det er i høj grad kvinderne, der bliver ramt af stress. Hver fjerde kvinde er stresset, mens det blandt mændene er hver sjette.

Arla i Holstebro er en af de virksomheder, der har gjort noget ekstra for at undgå stress blandt medarbejderne. Arla allierede sig med en psykolog, som skulle sikre, medarbejderne ikke blev syge

- Engang om året gennemfører vi en trivselsanalyse gennem Arla. Der har vi i de sidste par år kunne se, at der er medarbejdere, som er i farezonen for at have stres. Da en medarbejder så blev sygemeldt med stress, skulle vi til at gøre noget, siger laborationsleder på Arla Hoco, Jette Palsten.

Derefter tog virksomheden kontakt til psykolog Kurt Lilleør. Han tog alle medarbejderne igennem blandt et intensivt meditationsforløb.

- Vi har fået rigtig meget ud af det. Jeg kan mærke, der er en helt anden ro på laboratoriet. Jeg kan også mærke på mig selv, at jeg har fået en anden ro - og tænker på de positive ting, fortæller Jette Palsten.

Vi var med til meditationslektionen på Arla i Holstebro. Se med her:


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.