Højere fart på vejene

Tre strækninger i regionen får lov at hæve hastighedsgrænsen til 90 km/timen i en forsøgsordning.

Nu må midt- og vestjyderne snart køre lidt stærkere. I hvert fald på tre udvalgte strækninger:

To kilometer på Rute 18 mellem Herning og Holstebro, 30 kilometer på Rute 26 mellem Rødkærsbro og Hanstholm og 7 kilometer på strækningen mellem Tarm og Hoven.

Det er Justitsminister Lars Barfoed, som har givet lov til en forsøgsordning, hvor hastigheden hæves fra 80 til 90 kilometer i timen på udvalgte strækninger. Ialt 10 strækninger i Danmark er med i forsøget. Tre af strækningerne ligger her i landsdelen.

Grundlæggende en god ide

Flere politikere og offentlige instanser har i årevis kæmpet for at få hastigheden sat op på udvalgte strækninger. Blandt andet leder af Færdselsafdelingen i Midt- og Vestjylland, vicepolitiinspektør John G. Christensen. Han er grundlæggende positiv overfor beslutningen:

-  Nu skal vi lige ind og sagsbehandle på det, men grundlæggende er det en rigtig god idé, som vi har kæmpet for længe, siger han og fortsætter:

- Tarm-strækningen har vi haft på ønskesedlen i mange år, så det er godt vi får gang i nogle forsøg så vi kan få afprøvet behovet for en hastighedsforhøjelse.

Flere vil overholde fartgrænserne

John G. Christensen er ikke bange for, at en højere fartgrænse vil gøre trafikken mere usikker.

- Min forventning er, at flere vil overholde fartgrænserne, når de bliver i overensstemmelse med virkeligheden. det ved vi fra de steder på motorvejene, hvor hastighederne er blevet sat op fra 110 til 130 km/timen. Men vi er selvfølgelig nødt til at følge op med hastighedskontroller, understreger han.