Håndsrækning til midt- og vestjyder

Region Midtjylland fik i dag 250 millioner kroner af indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

I dag blev fordelingen af de mange millioner sundhedskroner til Region Midtjylland endeligt afgjort. Det skete på et møde mellem sundhedsministeren, regionsrådsformanden og de tre nordvestjyske borgmestre: Niels Viggo Lynghøj Christensen (S), H.C. Østerbye (S) og Erik Flyvholm (V).

Region Midtjylland får 250 millioner kroner ud af ialt 600 millioner kroner til akutberedskabet i samtlige yderområder. Dermed løber Region Midtjylland med størstedelen i forhold til de øvrige regioner.

Akutberedskabet styrket med aftalen

- Når nu det ikke lykkedes at få flyttet supersygehuset tættere mod Holstebro, så  må jeg sige, at aftalen har styrket akutberedskabet betragteligt, siger Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj Christensen (S).

- Aftalen er kun opnået på baggrund af de mange protester fra befolkningen i området, konstaterer han.

Struer-borgmesteren glæder sig blandt andet over, at Holstebro får 85 millioner kroner til at etablere et sundheds- og akuthus og 10 millioner til et lægehus i Ulfborg.

Struer får tre millioner kroner til et lægehus på Thyholm og 12 millioner til et lægehus i Struer. Derudover er der 7,5 millioner kroner til at placere en ambulance med en paramediciner i Struer.

Lemvig får otte millioner kroner til akuthus i Lemvig og syv millioner til et lægehus i Bøvlingbjerg.

Derudover kommer der 1,4 millioner til at etablere et akuthjælper-korps i området. Andre 56 millioner kroner til andre tiltag i Region Midtjylland bliver først offtentliggjort i morgen. 

Se tryghedsaftalen:


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.