Gade hitter - Jensen gør ikke

Forsvarsminister Søren Gade er landets 3. mest populære minister, mens skatteminister Kristian Jensen er dumpet ned som nummer 11 på popularitetslisten.

Det er Berlingske Tidende, der har offentliggjort en Gallup-undersøgelse af ministrenes popularitet, og på den kan man se, at Søren Gade fra Holstebro er den tredje mest populære minister i Danmark. Han er mere populær i befolkningen end statsminister Lars Løkke Rasmussen, men han er dog overgået af nu klimakommissær Connie Hedegaard (Kons.) og udenrigsminister Per Stig Møller (Kons.).

De adspurgte er blevet bedt om at svar, hvor godt de synes, ministrene klarer jobbet som minister på en skala fra 0-100. 0 betyder særdeles dårligt, mens 100 er udtryk for, at de klarer sig særdeles godt.

Skatteminister Kristian Jensen (V) fra Lind ved Herning har på en skala fra 0-100 i år scoret 41, mens han på samme tid sidste år blev vurderet til 54.

Søren Gade (V) scorer i år 60 på skalaen mod 64 sidste år. Videnskabsminister Helge Sander (V)  fra Herning er dumpet i popularitet fra 39 til 35, mens beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), der er valgt i Skivekredsen, har scoret 35. Hun var ikke minister i 2008.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.