Forsvaret og Region Midtjylland samarbejder om coronasikret lufttransport

Redningshelikoptere udstyret med voksen-kuvøser skal sikre, at ingen bliver smittet, når der flyves patienter fra A til B.

Region Midtjylland leverer det specialuddannede personale og to smittesikre voksen-kuvøser. Forsvaret står for at flyve redningshelikopteren, når de alvorligt syge patienter skal transporteres sikkert til hospitalerne.

- Vi redder liv, når vi samarbejder og udnytter ressourcerne bedst muligt. Det er løsningen med sikker lufttransport et godt eksempel på. Det er imponerende, hvordan dygtige medarbejdere fra Forsvaret og Regionen Midtjylland på kort tid har fået denne vigtige kapacitet op at stå, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Samarbejdet foregår mellem Præhospitaler i Region Midtjylland, landets akuthospitaler og Forsvaret. Det er sat i værk for at sikre sikker transport af patienter med covid-19.

Ingen smittefare

De såkaldte voksen-kuvøser er designet til, at patienter med corona-virussen ikke giver den videre under transporten til det hospital, de skal indlægges på.

Det gælder både patienter, der skal indlægges med virussen, eller patienter med en anden livstruende tilstand, som er smittet med virussen.

Samarbejdet skal sikre, at hverken det lægefaglige personale eller helikopterpiloterne risikerer at blive smittet, når de er på arbejde.

Indtil videre har der været to succesfulde flyvninger med patienter, og samarbejdet dækker hele Danmark.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.