Flyvning Karup-København sikret

Den 29. marts 2015 begynder DAT ruteflyvning mellem Karup og København.

Danish Air Transport har de seneste uger arbejdet på at få kapaciteten og et ruteprogram på plads for flyvning mellem Karup og København.

Passende kapacitet

I dag ligger det fast at DAT fra den 29. marts 2015 begynder ruteflyvning mellem Karup og København. Norwegian har sidste flyvning på ruten den 27. marts.

DAT har det sidste års tid været lejet ind af Norwegian til at flyve på ruten, så det er ikke fremmet for virksomheden at operere på ruten.

- Vi har først og fremmest valgt at starte ruten, fordi der fortsat er behov for en forbindelse mellem Midtjylland og hovedstaden. Og så har vi den kapacitet, som passer til passagergrundlaget, oplyser Jesper Rungholm, CEO i DAT.

Lettet borgmester

I Karup Lufthavn bekræfter formand for bestyrelsen, Borgmester H.C. Østerby, behovet for at DAT overtager ruten:

- Vi byder Danish Air Transport hjertelig velkommen. Det er glædeligt, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage initiativer. Lufthavnens bestyrelse har længe arbejdet på flere frekvenser og kort transfertid samt bagage-gennemcheck i København, og dette vil være til stor glæde for midt- og vestjyske virksomheder. Jeg er sikker på, at virksomhederne vil bakke op om det nye tiltag og benytte ruten, lyder den klare udmelding fra lufthavnens formand.

Optimale afgangstider

DAT vil have to fly stationeret i Karup. Det betyder optimale afgangstider for de rejsende, da første afgang er kl. 06.40 fra Karup og sidste afgang kl. 22.30 fra København.

- Vi har indgået en interline-aftale med SAS og det betyder, at man kan købe billetter fra de destinationer, som DAT flyver fra, og direkte videre ud til andre destinationer med SAS. Der er tale om en fuld interline-aftale med billetsamarbejde, bagage-gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser og ufrivillige overnatninger, gennemgangspriser og fuld service til børn, som rejser alene (UM), siger Jesper Rungholm og foprtsætter:

- Ruten vil både blive betjent af en MD83 med plads til 165 passagerer og en ATR72 med plads til 66 passagerer. Der vil være mere end dobbelt så meget kapacitet om morgenen fra Karup, og tilsvarende om eftermiddagen fra København, end der er i dag.

Billetpriserne begynder fra kr. 299, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra DAT og Karup Lufthavn.

 

 

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Trafik.