Festdag i Gødstrup: Forsknings- og uddannelsescenter står færdigt - endda før tid

Der er viden og forskning i fokus på det store forsknings- og uddannelsescenter, der nu står færdigt ved regionshospitalet i Gødstrup.

Ofte har nyheder omkring det nye regionshospital i Gødstrup handlet om forsinkelser i byggeriet, men fredag har melodien fået en anden lyd.

Her var der stor åbningsdag, da hospitalsdirektør Poul Michaelsen fik overrakt nøglerne til et spritnyt 5000 kvadratmeter stort forsknings- og uddannelsescenter – og det endda tre måneder før deadline.

- Det er en foreløbig kulmination på mange, mange års arbejde, håb og drømme, som nu bliver til virkelighed, forklarer Annette Haagerup, som er forskningskoordinerende ledende overlæge ved NIDO Danmark.

Viden og talenter i fokus

I det nye center er der sengestuer, forskningsrum og fokus på uddannelse. Derfor er der mange forskellige fagligheder, der kommer til at tilbringe meget tid her.

En af de ting, som især kommer til at være i fokus, er forskning i de store folkesygdomme KOL og diabetes.

- Der kommer til at være en sammensmeltning elever og studerende, der tager sundhedsuddannelse i hospitalet, og forskere – både yngre og ældre – der skaber ny viden, udvikler gode ideer og nye talenter, siger Annette Haagerup.

Færdig nu, men skal stå tom

Selvom det nye forsknings- og uddannelsescenter allerede er færdigt og klar til brug, bliver det ikke indtaget af forskere lige med det samme.

Centeret bliver først taget i brug, når resten af regionshospitalet er klar til brug, men alligevel var den gode og festlige stemning fredag ikke til at tage fejl af.

- Vi har aldrig været tættere på, end vi er i dag, så der er intet ærgerligt. Der er bare glæde, siger Annette Haagerup.

Hospitalsdirektøren modtog i dag nøglerne til nyt forsknings- og uddannelsescenter ved Regionshospitalet Gødstrup. Men indvielsen har lange udsigter.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.