Familiefar om bus-spareplaner: Ødelægger vores hverdag

Det kan få store konsekvenser for familien Skriver i Kvols, hvis regionen ender med at droppe den busrute, der går gennem byen.

Kristian Skriver og familien bor i Kvols mellem Viborg og Skive. De bruger dagligt busrute 50. En rute, som Region Midtjylland overvejer at nedlægge.

- Det er frustrerende, at de kommer og ødelægger vores hverdag, siger han.

Hans børn går i privatskole i Viborg og er derfor afhængige af bussen som transportmiddel til og fra Viborg, som ligger cirka 14 km fra Kvols.

quoteDet vil da betyde, at vi bliver nødt til at overveje, om det er herude, vi skal bo.

Kristian Skriver

- Hvis det kun er en skolebus til skolebørnene, så har vi reelt ikke nogen mulighed for at komme hverken til Viborg eller Skive, uden at vi kører i bil, uddyber han.

50'eren kører netop mellem Viborg og Skive.

Skal spare 40 millioner

Det midtjyske region har netop offentliggjort et sparekatalog på 27 busruter. I alt vil regionen gerne spare 40 millioner.

- Det har aldrig været regionens opgave at lave intern kommunal kørsel i de enkelte kommuner, og det er så det, vi har tallene på nu, hvor vi kan se, at nogle busruter er der op til 93 procent af de, der bruger bussen, som står på bussen inden for kommunegrænsen og står af igen, inden den kører over kommunegrænsen, fortæller Jørgen Nørby (V), der er formand for udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Kan ende med flytning

For familien i Kvols kan det få store konsekvenser, hvis bussen stopper med at køre.

- Det vil da betyde, at vi bliver nødt til at overveje, om det er herude, vi skal bo. Én ting er, at vi kører vores børn mange gange til fritidsaktiviteter, men hvis det er hver dag frem og tilbage til skole; det kan i realiteten ikke lade sig gøre, afslutter Kristian Skriver.

 

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.