Faldende smittetal tillader igen besøg på midtjyske sygehuse

Besøgsrestriktioner på sygehuse i Midtjylland og sociale tilbud i Aarhus fjernes efter faldende smittetal.

De midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler ophæves fra onsdag den 2. september.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, efter at antallet af nye smittede med coronavirus i regionen er begyndt at falde.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse tirsdag.

Det betyder, at hver patient ikke længere er begrænset til maksimalt at få en besøgende.

På trods af det skal der stadig tages hensyn til de generelle regler og råd fra Sundhedsstyrelsen om for eksempel at holde afstand.

Der opfordres heller ikke længere til, at besøgende og andre bruger mundbind på regionens sygehuse. Tidligere er der blevet udleveret mundbind på hospitalet, til dem der ikke selv havde et med.

Besøgende og ledsagere opfordres af Region Midtjylland stadig til at spritte hænder og hoste i ærmet, samt blive hjemme, hvis de har symptomer på coronavirus.

Også besøgsrestriktionerne på sociale tilbud i Aarhus Kommune er blevet ophævet, efter lignende restriktioner er blevet droppet på byens plejehjem.

Det blev besluttet 29. august og trådte i kraft med øjeblikkelig virkning, skriver Social- og Indenrigsministeriet tirsdag på Twitter.

Restriktionerne blev indført i begyndelsen af august for at beskytte borgere og inddæmme et lokalt coronaudbrud i regionen.

Indtil tirsdag har Region Midtjylland haft 3146 bekræftede tilfælde af coronasmitte. Ud af dem er 71 døde. Det oplyser Statens Serum Institut.

I august var Aarhus den hårdest ramte by i forhold til coronavirus.

På grund af udbruddet blev det blandt andet påkrævet at bære mundbind i offentlig transport, unge på ungdomsuddannelser var sendt hjem, og årets Aarhus Festuge blev aflyst.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.